• Extreme paket - pregled
  • Rezervacija

Specijalni paketi osmišljeni u saradnji sa hotelom Terme 36.6, nastali su iz želje da posetiocima Priboja na reprezentativan način prikažemo najlepše iz našeg grada. 

HOTEL - SPA - KANJONING - HIKING

Paket pod nazivom "Extreme" traje traje 3 dana / 2 noćenja.  Za vreme trajanja paketa, gosti su smešteni u savremenom i luksuznom hotelu Terme 36.6.  Gosti dobijaju standardnu dvokrevetnu sobu, na bazi polupansiona (doručak i večera). Ukoliko dođete sopstvenim prevozom, u sklopu hotela dobijate besplatno parking mesto.

 

1. dan

Prvi dan je rezervisan za potpuno opuštanje u protočnim termalnim bazenima Pribojske banje. O lekovitim i terapeutskim svojsvtima vode možete pročitati na sajtu Terme 36.6. U skolopu paketa imate pravo na korišćenje Spa bazena u trajanju od 1 sat dnevno i Relax masažu u trajanju od 30 minuta po osobi. Obezbeđen je prevoz od hotela do Spa bazena i nazad.

Preostalo vreme koje nije obuhvaćeno planiranim aktivnostima u sklopu paketa, možete iskoristiti za obilazak obližnjih muzeja, pozorišta, bioskopa, kulturno-istorijskih spomenika i šetnju po uređenim stazam.

 

2. dan

Drugi dan boravka je organizovan tako da se posle doručka odlazi u kanjon Kratovske reke. Iz hotela imate organizovan prevoz do Kratova, kao i povratak do hotela po završetku kanjoninga.

Na ulasku u kanjon se nalazi trasirana staza ka Velikoj Pećini u podnožju vrha Klik i improvizovani poligon za osnovnu kanjoning obuku. Daljom šetnjom kroz kanjon prolazi se kroz 4 veštački probijena tunela i preko jednog drvenog mosta, što doživljaj boravka među viskokim krečnjačkim stenama čini još veličanstvenijim.

Za vreme letnjeg perioda, kada vremenski uslovi dozvoljavaju, praktikujemo prolazak kanjonom kroz vodotok. Voda je osvežavajuća i prijatna čak i za decu. O kvalitetu vode svedoče rečni rakovi i bogata flora. Kao orijntir za završnicu ture i izlazak iz kanjona uzimamo ostatke trospratne isposnice Bjeličkovica (jedna od kelija manasira Sv. Nikole u Dabru), koja se nalazi se u stenama istoimenog masiva.

Kombinacijom poligona za kanjoning obuku i hodanjem kroz korito reke, pravi se dobra osnova za upuštanje u bilo koju avanturu na ozbiljnijem nivou, što našu ponudu pod nazivom „Dan za avanturu“, koja sadrži sve navedene sadržaje, čini jednu od najpoželjnijih.

Svi učesnici dobijaju kompletnu opremu za kanjoning:

  • Plutajući prsluk

  • Kacigu

  • Neoprensko odelo

  • Čizmice

Posedujemo vodootporne torbe u koje možete staviti telefone, kamere i druge stvari od vrednosti ali morate znati da ih nosite na sopstvenu odgovornost. Pre početka raftinga svu opremu koju ostavite (telefone, nakit, ključeve, odeću, itd.), ostaje na bezbednom mestu i ukoliko je potrebno čeka vas odmah na kraju kanjona, zajedno sa prevozom.

Preporučujemo, ukoliko se kanjoning obavlja u toplim letnjim mesecima, da ponesete adekvatnu odeću (kupaći kostim, zaštitne faktore od sunca) i obuću (sandale ili patike za vodu), kao i tečnost za hidraciju. Prilikom posete Velikoj pećini i za vreme kanjoning obuke, neophodno je da imate zatvorenu obuću sa čvrstim đonom (papuče nisu dozvoljene).

3. dan

Treći dan je posvećen laganoj šetnji, kultivisanom pešačkom stazom do obližnjeg srednjovekovnog utvrđenja Jagat, koji se nalazi na Malom Biću (920 m.n.v.).

O bogatstvu kulturno-istorijskog naleđa svedoči podatak da od Priboja do ušća Lima u Drinu, postoji ukupno 17 srednjovekovnih gradova, gradina i tvrđava. Neki su izgrađeni na mestima starijih naselja, još iz vremena praistorijskih rudara, a svi svedoče o značaju Polimlja i kriju tajne vekova. Evidentirani su na arheološkim mapama, ali, izuzev Jagata, koji je delom rekonstruisan i u kome se nastavljaju istraživanja, ostali, kao da su zaboravljeni. Sa vrha Grad pruža se pogled na dolinu reke Lim i okolne planinske vence i vrhove.

Cena ne uključuje:

Boravišnu taksu u iznosu od 60 dinara po noćenju po osobi za odrasle, 30 dinara po noćenju po osobi za uzrast od 7-15 godina, uzrast do 7 godina ne plaća. Instrukcija za plaćanje taksi ćete dobiti u hotelu Terme 36.6.

Please wait...
sr_RSSR