• Opis
 • Rezervacija

INTERMEDIATE paket
HOTEL - RAFTING - SOPOTNICA - HIKING - KANJONING

 • 2 noćenja

 • 5 obroka

 • Obilazak Slapova Sopotnice

 • Rafing (Brodarevo-Petrovac)

 • Obilazak manastira Sv. Nikole Dabarskog

 • Hiking - Velika pećina

 • Osnovna kanjoning obuka (spustanje užetom niz stenu)

 • Kanjoning Kratovskom rekom

Paket pod nazivom INTERMEDIATE podrazumeva 3 dana / 2 noćenja. Za vrememe boravka, smešteni ste u Hotelu Terme 36,6.

 1. dan

Ukoliko niste iz Priboja, prvi dan je rezervisan za dolazak i upoznavanje sa našim timom, prijave u hotel su moguće posle 13 časova. Za taj dan/veče nisu obezbeđeni obroci, tako vreme možete provesti obilazeći grad, restorane, muzej, pozorište, bioskop, kulturno-istorijske spomenike i slično.

Razlog zašto naši gosti dolaze dan ranije je iz praktičnih razloga. Kako bi vaša avantura bila što ugodnija, neophodno je da se po dolasku odmorite, tako da imate energije za dane pune aktivnosti. Ukoliko ste iz Prboja/imate smeštaj, cena aranžmana se umanjuje za troškove predviđene za to.

(TERME = 139 €, Madera = 125 €)

 1. dan

Relacija Brodarevo - Petrovac je duga nešto više od 15 kilometara. Dužina spusta zavisi od vodostaja ali i vaše želje. Prosečno trajanje spusta u letnjim mesecima je oko 3 sata.

Na ovoj deonici se prolazi kroz deo Limskog kanjona, koji obiluje prelepim talasima. Deonica je preporučljiva i bezbedna za učesnike svih starosnih kategorija, a prethodno iskustvo u rafting i veslanju nije neophodno.

Svi učesnici dobijaju kompletnu opremu za rafting:

 • Plutajući prsluk

 • Kacigu

 • Veslo

 • Neoprensko odelo

 • Čizmice

Posedujemo vodootporne torbe u koje možete staviti telefone, kamere i druge stvari od vrednosti ali morate znati da ih nosite na sopstvenu odgovornost. Pre početka raftinga svu opremu koju ostavite (telefone, nakit, ključeve, odeću, itd.), ostaje na bezbednom mestu i ukoliko je potrebno čeka vas odmah na kraju spusta, zajedno sa prevozom.

Po završetku rafting, idemo do Slapova Sopotnice.

Nedaleko od Priboja, nalazi se zaštićeno prirodno dobro (II stepen) poznato pod nazivom „Slapovi Sopotnice“. Područje je zaštićeno na osnovu primarnih prirodnih i florističkih obeležja, estetsko-ambijentalnih i morfo-hidrološkog vrednost.

Slapovi su smešteni u istoimenom ataru Prijepoljske opštine i čine jedinstven prirodni slad na padinama planine Jadovnik, između Mileševke i Lima, na 1100 metara nadmorske visine. Glavna karateristika ove desne pritoke Lima su kaskadni vodopadi visine od 5 do 25 metara.

Do samih slapova se najveći deo godine može doći automobilom. Na ovom lokalitetu se nalazi uređeno izlezište, sa obeleženim stazama za šetnju, klupama i stolovima za odmor. Obzirom da se slapovi Sopotnice nalaze u istoimenom selu, postoje domaćinstva koja prodaju autentične domaće specijalitete i rukotvorine ovog kraja.

Za potpuniji doživljaj, postoji mogućnost spuštanja užadima pored vodopada, uz prethodnu obuku.

 1. dan

Treći dan boravka je organizovan tako da se posle doručka odlazi u kanjon Kratovske reke. Iz hotela imate organizovan prevoz do Kratova. Nakon kanjoninga, organizovan ručak u Ribarskom naselju, pokraj Potpećkog jezera, nakon čega se završava paket.

Na ulasku u kanjon se nalazi trasirana staza ka Velikoj Pećini u podnožju vrha Klik i improvizovani poligon za osnovnu kanjoning obuku. Daljom šetnjom kroz kanjon prolazi se kroz 4 veštački probijena tunela i preko jednog drvenog mosta, što doživljaj boravka među viskokim krečnjačkim stenama čini još veličanstvenijim.

Za vreme letnjeg perioda, kada vremenski uslovi dozvoljavaju, praktikujemo prolazak kanjonom kroz vodotok. Voda je osvežavajuća i prijatna čak i za decu. O kvalitetu vode svedoče rečni rakovi i bogata flora. Kao orijntir za završnicu ture i izlazak iz kanjona uzimamo ostatke trospratne isposnice Bjeličkovica (jedna od kelija manasira Sv. Nikole u Dabru), koja se nalazi se u stenama istoimenog masiva.

Kombinacijom poligona za kanjoning obuku i hodanjem kroz korito reke, pravi se dobra osnova za upuštanje u bilo koju avanturu na ozbiljnijem nivou, što našu ponudu pod nazivom „Dan za avanturu“, koja sadrži sve navedene sadržaje, čini jednu od najpoželjnijih.

Svi učesnici dobijaju kompletnu opremu za kanjoning:

 • Plutajući prsluk

 • Kacigu

 • Neoprensko odelo

 • Čizmice

Posedujemo vodootporne torbe u koje možete staviti telefone, kamere i druge stvari od vrednosti ali morate znati da ih nosite na sopstvenu odgovornost. Pre početka raftinga svu opremu koju ostavite (telefone, nakit, ključeve, odeću, itd.), ostaje na bezbednom mestu i ukoliko je potrebno čeka vas odmah na kraju kanjona, zajedno sa prevozom.

Preporučujemo, ukoliko se kanjoning obavlja u toplim letnjim mesecima, da ponesete adekvatnu odeću (kupaći kostim, zaštitne faktore od sunca) i obuću (sandale ili patike za vodu), kao i tečnost za hidraciju. Prilikom posete Velikoj pećini i za vreme kanjoning obuke, neophodno je da imate zatvorenu obuću sa čvrstim đonom (papuče nisu dozvoljene).

Po izlasku iz kanjona, idemo u Ribarsko naselje koje se nalazi na Potpećkom jezeru, gde organizujemo ručak.

Please wait...
sr_RSSR