• Opis
 • Organizacija
 • Video
 • Rezervacija
 • Česta pitanja i odgovori

Obzirom da pokrivamo ceo tok reke Lim, možemo reći da nam je omiljena relacija na kojoj organizujemo "relax" rafting (Priboj - Uvac).

Razlog tome je što ruta obiluje tehničkim elemenatima i ima dinamičan tok, pa je pogodna kako za sve koji prvi put idu na rafting, tako i za kolektivne i induvidualne veslačke sportove. Tok reke prolazi kroz novi i stari deo grada, pa imate mogučnost da ga ih sagledate i doživite iz drugačije perspektive. Kraj spusta označava ušće reke Uvac u reku Lim. Tako spojene, teku u Drinu, koja nastaje spajanjem reke Tare i reke Pive. Drina je desna pritoka Save, a Sava Dunava.

Dužinu spusta najčešće određuje vodostaj reke ali i želje učesnika, tako da rutu od 8 kilometara možemo preći za 30 minuta i 3 sata.

Velika prednost raftinga na deonici Priboj - Uvac je što na njega ne samo da mogu da idu deca, nego je i poželjno (7+ godina). Uz pordšku i stručnu obuku vodiča, svi učesnici stiču znanja o pravilnim tehnikama veslanja, spašavanja i samospašavanja na divljim vodama, što je preduslov za potpuni užitk u svakom raftingu i bezbedan boravk na vodi. Ukoliko grupa dozvoljava, naši vodiči će se potruditi da prenesu znanja koja su skupljali deceniju unazad, tako da posle jednog izlaska na vodu, nećete više biti samo posmatrači vodenih površina, već njeni konzumeti i glas razuma.

Svi učesnici dobijaju kompletnu opremu za rafting:

 • Plutajući prsluk

 • Kacigu

 • Veslo

 • Neoprensko odelo

 • Čizmice

Posedujemo vodootporne torbe u koje možete staviti telefone, kamere i druge stvari od vrednosti ali morate znati da ih nosite na sopstvenu odgovornost. Pre početka raftinga svu opremu koju ostavite (telefone, nakit, ključeve, odeću, itd.), ostaje na bezbednom mestu i ukoliko je potrebno čeka vas odmah na kraju spusta, zajedno sa prevozom.

Obirom da koristimo profesionalne čamce za rafting, kapaciteta do 8 osoba, plus deveti vodič - skiper, minimalan broj za realizaciju je 4 osobe. Ukoliko nemate grupu, možete nas kontaktirati ili izvršiti rezervaciju preko sajta, pa ćemo vas kontaktirati ukoliko imamo slobodna mesta u već zakazanim terminima.

 • Rafting tura na relaciji Priboj - Uvac ima start na Banjskom Čamcu (Dragoljuba Savića, broj 228.) - pogledajte mapu ispod.

 • Na ovoj lokaciji dobijate svu neophodnu opremu, opšte informacije i krećete na rafting.

 • Nakon što se rafting završi, očekuje vas prevoz do startne pozicije.

Za dolazak na mesto gde dobijate opremu i počinje rafting, morate se organizovati o sopstvenom trošku.

Povratni transport nakon završetka raftinga, je uključen u cenu.

Zahvaljajući autoru Radovanu Kovaču i saradnicima na emisiji "Izazovi avanturu", možete pogledajte kako izgleda rafting na relaciji Priboj - Uvac.

 

Please wait...

Pozdrav, na žalost popust za decu ne postoji. Iako nam novac nije primarna stvar, ne možemo da dajemo popust iz razloga što su cene svih naših usluga prilagođene tako da što veći broj učesnika može priuštiti aktivnosti u prirodi. Naši vodiči i organizatori imaju puno posla i vode računa o bezbednosti svakog učesnika (naročito dece). Shodno tome imamo obavezu da na ovaj simboličan način skrenemo pažnju na bezbednost i naše zalaganje.

Poštovana, za realizaciju rafting tura minimalan broj osoba u jednom čamcu je 4. Shodno tome, nismo u mogućnosti da organizujemo rafting turu za samo jednu osobu. Ukoliko u terminu kada Vama odgovara, budemo imali mesta u nekom od čamaca, kontaktiraćemo Vas da nam se pridružite.

S poštovanjem,
Extreme Serbia tim.

Pozdrav, za rafting rekom Lim i Ibar koristimo profesionalne rafting čamce koji su kapaciteta do 8 osoba, plus deveti vodič - skiper.

Zavisno od datuma zakazivanja, možemo da organizujemo rafting za grupe do 150 osoba u jednom danu.

Pozdrav, zavisno od vremenskih uslova i ličnih preferencija.

Ukoliko se rafting realizuje u toplim letnjim mesecima, možete obući aktivni/kupaći veš, šorc i majicu sa zaštitnim faktorom od sunca.

Ukoliko ste podložni pothlađivanju ili Vam ne prija hladna voda, dajemo dodatna neoprenska odela kratkih ili dugih rukava.

Što se tiče obuće, možete obuti sandale ili neku drugu obuću sa čvrstim đonom. Takođe, možete od nas uzeti gumirane neoprenske čizmice za vodu.

Naravno, sva dodatna oprema koja doprinosi bezbednosti na vodi je uključena u cenu.

DA! Bezbednost učesnika je uvek na prvom mestu.

Svi učesnici dobijaju neophodnu opremu za bezbedan boravak na vodi.
Plutajući prsluk, kacigu i veslo dobija svaki učesnik, dodatnu opremu dajemo po želji.

Poštovani,
Godinama unazad, naš tim radi na podizanju svesti i borbi protiv ustaljene prakse da se na raftingu praktikuje konzumiranje alkohola.

Stoga je kozumiranje alkohol i psihoaktivnih susptanci zabranjeno pre i u toku aktivnosti koje organizujemo. Svakog učesnika koji se ogluši o ovo pravilo, imamo pravo da odstranimo iz naših aktivnosti, radi njegove i tuđe bezbednosti.

sr_RSSR