Rafting avanture rekom Lim

Priboj - Uvac (8 km)

Lagana varijanta, idealna za opuštanje i trening. 

 

Omiljena deonica za porodice sa decom, ali i sve starosne grupe.

 

Ukoliko ste skeptični kako rafting izgleda i šta sve podrazumeva, ovo je idealna ruta na kojoj ćete dobiti sva neophodna saznanja i odgovore na pitanja.

Brodarevo - Petrovac (15 km)

Dinamičan tok reke sa prolaskom kroz deo impozantnog kanjona reke Lim.

 

Vremenski duža varijanta, sa dosta talasa i mesta za plivanje i skakanje.

 

Idealna za potpunu relaksaciju, ali isto tako i za dobar rafting trening.

Gostun - Petrovac (22 km)

Ova relacija je ujedno najduža i najatraktivnija u gornjem toku reke Lim kroz Srbiju.

 

Start raftinga kreće od graničnog prelaza Gostun a završava se neposredno posle ušća reke Sopotnice u Lim.

 

Ova relacija je najatraktivnija u zimskom,prolećnom i ranom letnjem periodu dok je vodostaj veliki. 

 

U letnjim mesecima je vodostaj niži ali većina velikih talasa je prisutna tokom čitave godine, tako da je doživljaj prolaska kroz dva dela kanjona i tehnički zahtevne talase neizostavni deo ove deonice.

Rafting rekom Ibar

Pored raftinga na Limu, možete se upoznati i sa vodotokom reke Ibar i njenim bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. 

 

Rafting Ibrom započinjemo kod ušća reke Sopotnice, dok je završetak uspod srednjovekovne tvrđave Maglič (20 km od Kraljeva).

 

Za sve dodatne informacije možete pogledati plan i program ili nas pozovite na broj telefona

+381-64-4876-412 (Nemanja).

Rafting po velikom vodostaju

Bliži nam se topliji i duži dani a sa njima počinju da se tope snegovi, što za posledicu ima povećanje vodostaja svih vodotokova. Uskoro ćemo početi da organizujemo rafting ture od Gostuna do Petrovca (22 km), što je ujedno i najatraktivnija deonica u gornjem toku Lima kroz Srbiju.

Lisa stena - panoramsko razgledanje i spuštanje užadima

Jedna od najizazovnijih aktivnosti iz naše ponude je spuštanje niz stenu visine preko 100 metara, sa prelepim pogledom na dobar deo planinskog venca Stari Vlah, Crni Vrh, Banjsko brdo, Potpećko jezero, Tornik na Zlatiboru, kao i naš mali gradić na Limu.

 

Za realizaciju aktivnosti nije potrebno prethodno iskustvo, jer ćemo pre samog izlaska na liticu i spuštanja niz istu, upoznati se sa tehnikama upotrebe užadi i pratećom opremom.

Slapovi Sopotnice

Slapovi Sopotnice su verovatno nezaobilazna turistička destinacija za sve ljude koji dođu na teritoriju Zlatiborskog okruga. Spektakularni vodopadi i zaštićeno područje su smešteni u istoimenom ataru Prijepoljske opštine i čine jedinstven prirodni slad na padinama planine Jadovnik, između Mileševke i Lima, na 1100 metara nadmorske visine.

Dan za avanturu - Kanjon Kratovske reke

 Avanturistički odmor u kanjonu Kratovske reke, osmišljen je kao lagana rekreativna varijanta, idealna za mlade avanturiste i porodice sa decom. Savladavanjem osmišljenih aktivnosti, dobijate dobru osnovu i potporu da se upustite  u ozbiljnije kanjoning avanture, kao što je Tribuća.

Kanjoning Tribuća

Obzirom da za realizaciju kanjoning ture u jedom od najlepških kanjona u Srbiji treba da se formira grupa, možete izraziti interesovanje za učestvovanje a mi ćemo vas obavestiti o datumima polaska. 

Via Ferrata - Sokolov put (Romanija - BiH)

Posebno obeležena i uređena planinarska staza, koja je osigurana čeličnim sajlama i stipama za koje se može držati i hodati po njima, predstavlja poseban vid aktivnosti u prirodi. Kretanje po samoj stazi nije naporno ali zahteva određen nivo psihofizičke spremnosti. 

 

Ukoliko ste zainteresovani za odlazak na feratu u pratnji naših vodiča, prijavite se, a mi ćemo poslati neophodne informacije i datume planiranih odlazaka.

Penjališta u kanjonu Sućeske

Na lokalitetu opštine Priboj nalazi se najatraktivnije prirodno sportsko penjalište. Stena je opremljena sa preko 70 smerova i njihove težine variraju od 4 do 8a+. Penjanje i najlakših smerova zahteva određen nivo fizičke i mentalne spremnosti. Ukoliko se odlučite da se oprobate u ovom sportu, prijavite se, a mi ćemo poslati osnovne informacije o načinu realizacije.

Paraglajding

Nezaboravno iskustvo letenja možete imati preko čitave godine, ukoliko vremeski uslovi to dozvoljavaju. Uskoro će biti objavljeni datumi i mesta na kojima ćemo vrštiti tandem letove.

 

Ukoliko vas interesuje više informacija oko samog leta i organizacije, prijavite se kako bi vas stavili na spisak zainteresovanih.

Kontakt: +38165506109

ExtremeSerbia381@gmail.com

sr_RSSR